منتديات سيتى مول الشيماء بأ تميده
وصفات مميزة لتقديم الرنجة في شم النسيم  613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا وصفات مميزة لتقديم الرنجة في شم النسيم  829894
ادارة المنتدي الاستاذ فتحى سليم وصفات مميزة لتقديم الرنجة في شم النسيم  103798
منتديات سيتى مول الشيماء بأ تميده
وصفات مميزة لتقديم الرنجة في شم النسيم  613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا وصفات مميزة لتقديم الرنجة في شم النسيم  829894
ادارة المنتدي الاستاذ فتحى سليم وصفات مميزة لتقديم الرنجة في شم النسيم  103798
منتديات سيتى مول الشيماء بأ تميده
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات سيتى مول الشيماء بأ تميده

مرحبا يا (زائر) .. عدد مساهماتك 37
 
الرئيسيةالبوابهأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 وصفات مميزة لتقديم الرنجة في شم النسيم

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
جانا جانا
المشرف العام
المشرف العام
جانا جانا


انثى
عدد المساهمات : 4469
تاريخ التسجيل : 02/04/2010
العمر : 37

وصفات مميزة لتقديم الرنجة في شم النسيم  Empty
مُساهمةموضوع: وصفات مميزة لتقديم الرنجة في شم النسيم    وصفات مميزة لتقديم الرنجة في شم النسيم  Emptyالأربعاء سبتمبر 07, 2011 3:16 pm

رنجة بالمسطردة
المقادير:


  • 4 رنجات
  • بصلة
  • 1/ 4 كوب خل
  • 1/ 4 كوب ميه
  • ملح وفلفل أسود
  • 2 ملعقة مسطردة
  • فلفل ملون مفروم صغير
  • 1/ 2 حزمة شبت مفرومة

الطريقة:
1- أول حاجة هتنقعي الرنجة في ميه مغلية لمدة 2 : 3 دقائق علشان تنزل الميكروبات.

2- نظّفي الرنجة وانزعي منها السلسلة والجلد والرأس والذيل، واقسميها نصفين.

3- قطّعي البصل حلقات رفيعة ورصّيها فوق الرنجة.

4- اخلطي الخل والميه والفلفل الملوّن المفروم والشبت المفروم والفلفل الأسود والمسطرده واطبخيهم على النار لمدة 6 : 8 دقائق.

5- سيبي الخليط ده يبرد وصبّيه على الرنجة وغطّيها وحطيها في الثلاجة مدة كافية علشان الرنجة تتشرّب الصوص، وبالهنا والشفا.


*******************
وصفات مميزة لتقديم الرنجة في شم النسيم  2_4عند التقديم صبّي الكريمة على شرائح الرنجة وزينيها بالبقدونس




رنجة بالكريمة
المقادير:


  • 4 رنجات
  • 2 بصل
  • ليمونة
  • 1/ 2 كوب زيت
  • كوب كريمة طهي
  • ملعقة صغيرة سكر
  • 3/ 4 كوب عصير ليمون

الطريقة:
1- انقعي الرنجة في ميه مغلية لمدة 2 : 3 دقائق، وبعدين نظّفيها واخليها.

2- اقسمي الرنجة نصفين وحطّيهم في قالب عميق، وحطّي بينهم شرائح رفيعة من البصل وشرائح الليمون.

3- اخلطي عصير 3 ليمونات مع السكر والزيت وصبّيهم على الرنجة.

4- غطّي الرنجة وحطّيها في الثلاجة لمدة نصف يوم أو يوم كامل.

5- طلّعيها من الثلاجة وصفّيها من السائل، وبعدين خدي 4 ملاعق كبيرة من السائل ده واخلطيه مع الكريمة.

6- عند التقديم صبّي الكريمة على شرائح الرنجة وزينيها بالبقدونس.. وبالهنا والشفا.


*******************




وصفات مميزة لتقديم الرنجة في شم النسيم  3_5 رصّي الرنجة وحلقات البصل والجزر في قالب وصبّي عليهم الخليط




رنجة بالخل والسكر
المقادير:


  • 4 رنجات
  • كوب خل
  • كوب سكر
  • 2 ثمرة جزر
  • بصلة صغيرة
  • 1 و 1/ 2 كوب ميه
  • فلفل أسود وأبيض
  • 2 ملعقة صغيرة مسطردة

الطريقة:
1- انقعي الرنجة في ميه مغلية لمدة 2 : 3 دقائق، وممكن تنقعيها في لبن علشان تتخلصي من الملح الزيادة.

2- نضّفيها واخليها بس سيبي الجلد فيها وقطّعيها لشرائح رفيعة.

3- اخلطي الميه والسكر والخل والمسطردة والفلفل، وحطّيه على النار لحد ما يغلي، وبعدين ارفعيه وسيبيه يبرد.

4- رصّي الرنجة وحلقات البصل والجزر في قالب وصبّي عليهم الخليط، بحيث إنه يغطي الرنجة كلها.

5- سيبي الرنجة في الثلاجة مدة كافية لحد ما تتشرّب من الخليط كويس، وقدّميها.. بالهنا والشفا.


*******************




وصفات مميزة لتقديم الرنجة في شم النسيم  4_2اخلطي مكونات الصوص كويس وصبّيه على السلطة




سلطة الرنجة
المقادير:


  • 2 ثمرة جزر
  • 2 ثمرة بنجر
  • خيار مخلل
  • فلفل أبيض
  • حبة بصل صغيرة
  • رنجة متوسطة مخلية
  • 2 ثمرة بطاطس متوسطة

لعمل الصوص:


  • كوب كريمة أو زبادي
  • ملعقة عصير ليمون
  • 2 ملعقة عصير بنجر
  • سكر
  • ملح

الطريقة:
1- اسلقي البطاطس والجزر في حلة، واسلقي البنجر في حلة تانية.

2- قشّريهم وقطّعيهم مكعبات أو أي شكل تحبيه، ومعاهم البصل والخيار المخلل والرنجة واخلطيهم مع بعض.

3- اخلطي مكونات الصوص كويس وصبّيها على السلطة، وحطّي عليها مكعبات البنجر قبل التقديم على طول.. وبالهنا والشفا.


*******************




وصفات مميزة لتقديم الرنجة في شم النسيم  5_2عند التقديم حطى عليه زيت واعصري عليه ليمون وقدّمي معاه عيش محمص




معجون الرنجة
المقادير:


  • كيلو رنجة
  • 1/ 2 كوب طحينة
  • 3 ثمرات طماطم
  • 2 فلفل حامي
  • كمون وشطة
  • عصير ليمون
  • بصلة صغيرة
  • زيت وخل

الطريقة:
1- اسلقي الرنجة في ميه مغلية لمدة 2 : 3 دقيقة علشان تقتلي الميكروبات والبكتيريا.

2- نضّفيها وانزعي منها الشوك والجلد واخليها تماما وقطّعيها قطع صغيرة.

3- قطّعي عليها البصل والطماطم والفلفل وحطّي معاهم الطحينة والخل والكمون والشطة واضربيهم في الخلاط.

4- هيطلع معاكِ معجون رنجة وعند التقديم حطي عليه زيت وعصير ليمون، وقدّمي معاه عيش محمص.. وبالهنا والشفا.

ملحوظة:
ممكن تحطّي معاها البطارخ، وممكن تعملي البطارخ بالطريقة دي لوحدها من غير رنجة.


*******************




وصفات مميزة لتقديم الرنجة في شم النسيم  6-عند التقديم حطّي له خلطة من الملح والكمون والشطة والليمون




بعد ما خلصنا وصفات الرنجة، هنعرف مع بعض إزاي نحضّر الترمس وحمص الشام..

الترمس
1- كل اللي عليكِ إنك تشتري الترمس من عند أي عطار، بس خلّي بالك، لأن فيه نوعين من الترمس؛ نوع بلدى ونوع مستورد، والطريقة واحدة في الاتنين بس بتفرق في المدة اللي هيحتاج إنه يتنقع فيها، لأن البلدي بياخد وقت أطول.

2- هتجيبي الترمس وتغسليه كويس وبعد كده حطّيه في ميه واغليه.

3- ارفعيه من على النار وسيبيه في الحلة وهو متغطي لمدة ساعة، وبعدين صفّي الميه واشطفيه وحطي له ميه جديدة.

4- سيبيه في الميه لمدة من 2 : 6 أيام حسب نوع الترمس، وطبعا كل يوم تشطفيه وتغيّري الميه.

5- لما تحسّي إنه استوى حطّي شوية ملح في الميه وسيبيه 4 أو 5 ساعات، علشان الترمس يتملّح كويس.

6- عند التقديم حطّي له خلطة من الملح والكمون والشطة والليمون.. وبالهنا والشفا.


*******************




وصفات مميزة لتقديم الرنجة في شم النسيم  7_0عند التقديم حطّي عليه عصير ليمون




حمص الشام
المقادير:


  • 1/ 2 كيلو حمص
  • كمون وملح وشطة
  • 5 ثمرات طماطم مبشورة
  • 3 فصوص ثوم مفرومين
  • بصلة صغيرة
  • ليمون

الطريقة:
1- اغسلي الحمص كويس وانقعيه في الميه لمدة من 8 : 10 ساعات علشان يبقى أسهل في التسوية.

2- اغلي ميه وحطّي فيها الحمص ومعاها الثوم المفروم والطماطم المبشورة والبصل المبشور.

3- سيبيه على نار هادية لمدة نصف ساعة، ولما تحسّي إنه دخل في السوا، حطّي عليه ملح وكمون وشطة، وعند التقديم حطّي عليه عصير ليمون.. وبالهنا والشفا.

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ايمو
الشخصيات الهامه
الشخصيات الهامه
ايمو


انثى
عدد المساهمات : 467
تاريخ التسجيل : 08/01/2010
العمر : 33
الموقع : اى مكان صحرا ان كان او بستان يبقى امان

وصفات مميزة لتقديم الرنجة في شم النسيم  Empty
مُساهمةموضوع: رد: وصفات مميزة لتقديم الرنجة في شم النسيم    وصفات مميزة لتقديم الرنجة في شم النسيم  Emptyالجمعة ديسمبر 30, 2011 4:05 pm













بكل ماخطه
حرفك




وبكل ماجمعه فكرك



تبقى
مميز




ثق بأني أستمتعت كثيرا من بين
السطور





كذاك كان موضوعكـ اخــــي













الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ايمو
الشخصيات الهامه
الشخصيات الهامه
ايمو


انثى
عدد المساهمات : 467
تاريخ التسجيل : 08/01/2010
العمر : 33
الموقع : اى مكان صحرا ان كان او بستان يبقى امان

وصفات مميزة لتقديم الرنجة في شم النسيم  Empty
مُساهمةموضوع: رد: وصفات مميزة لتقديم الرنجة في شم النسيم    وصفات مميزة لتقديم الرنجة في شم النسيم  Emptyالجمعة ديسمبر 30, 2011 4:05 pm













بكل ماخطه
حرفك




وبكل ماجمعه فكرك



تبقى
مميز




ثق بأني أستمتعت كثيرا من بين
السطور





كذاك كان موضوعكـ اخــــي













الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
وصفات مميزة لتقديم الرنجة في شم النسيم
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» سلطة الرنجة - طريقه عمل سلطة الرنجة , احلى اكله رنجه
» شـــــــ النسيم ــــــــــــــــــــــــــــــــم
»  وصفات عصائر
» حشيش شم النسيم مع عاطل راس البر
» : بمناسبة شم النسيم الفنان محمود صوان واغنية هل الربيع اغنية هتوووولع الديجيهات

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات سيتى مول الشيماء بأ تميده  :: منتدى مطبخ الاسره السعيده-
انتقل الى: