الاميره اسيل المراقب العام
عدد المساهمات : 1637 تاريخ التسجيل : 03/01/2010 العمر : 45
| موضوع: صينيه اللحم المفروم بالبشاميل بكرات البطاطس المهروسه الإثنين مارس 15, 2010 6:23 pm | |
| صينيه اللحم المفروم بالبشاميل بكرات البطاطس المهروسه
المقاديرنص كيلو لحم مفروم بصلة مفرومة صلصة بيتزا أو معجون طماطم بهارات - ملح بطاطس مسلوق (الكمية حسب الرغبة) + شويه حليب بقدونس مفروم 3 أكواب حليب 3 ملاعق كبيرة دقيق جبن موزاريلا او رومى
الطريقة- نعمل اللحم المفروم بتحمير البصل ثم اضافة اللحم المفروم والبهارات مع تفتيته حتى ينضج وينشف.. يضاف الملح. - نضيف قليلا من الصلصة الى اللحم، حتى يصبح لونه محمر.. (بس نغير لونه بدون اى سوائل فيه) - نهرس البطاطس البطاطس مع الحليب والملح والبقدونس ونشكله كرات، عددها يكفي لتغطية الصينية. - نعمل الباشاميل الدقيق يحمر فى السمن و يصفر لونه بسيط و نضيف اللبن فيه مع التحريك المستمر ثم وضعه على النار وتحريكه حتى يغلظ لازم سميكه و متنسوش الملح و الفلف الابيض - في صينية نضع اللحم المفروم ثم نصب الباشاميل فوقه، ثم نصف البطاطس فوق الباشاميل. - نرش الجبن ثم ندخلها في الفرن..
اللحم المفروم بصلصه البيتزا
نضع طبقه البشاميل
كوري البطاطس و رصيها فوق البشاميل
و رشي فوقها الجبن الرومى او الموتزاريلا
وهذا الشكل النهائى
ربى إغفر لى
و لوالدى
و للمؤمنين يوم يقوم الحساب
ربنا و تقبل دعاء | |
|
ATYA LOVE2020 المشرف العام
عدد المساهمات : 2030 تاريخ التسجيل : 18/01/2010 العمر : 31 الموقع : https://mool.ahlamontada.com
| موضوع: رد: صينيه اللحم المفروم بالبشاميل بكرات البطاطس المهروسه الجمعة أكتوبر 15, 2010 6:22 pm | |
| | |
|