منتديات سيتى مول الشيماء بأ تميده
طريقه عمل سلطه الرنجه للاكل الناس اللى بيحبو الحوادق وكمان بتكون باسله 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا طريقه عمل سلطه الرنجه للاكل الناس اللى بيحبو الحوادق وكمان بتكون باسله 829894
ادارة المنتدي الاستاذ فتحى سليم طريقه عمل سلطه الرنجه للاكل الناس اللى بيحبو الحوادق وكمان بتكون باسله 103798
منتديات سيتى مول الشيماء بأ تميده
طريقه عمل سلطه الرنجه للاكل الناس اللى بيحبو الحوادق وكمان بتكون باسله 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا طريقه عمل سلطه الرنجه للاكل الناس اللى بيحبو الحوادق وكمان بتكون باسله 829894
ادارة المنتدي الاستاذ فتحى سليم طريقه عمل سلطه الرنجه للاكل الناس اللى بيحبو الحوادق وكمان بتكون باسله 103798
منتديات سيتى مول الشيماء بأ تميده
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتديات سيتى مول الشيماء بأ تميده

مرحبا يا (زائر) .. عدد مساهماتك 37
 
الرئيسيةالبوابهأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقه عمل سلطه الرنجه للاكل الناس اللى بيحبو الحوادق وكمان بتكون باسله

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
جانا جانا
المشرف العام
المشرف العام
جانا جانا


انثى
عدد المساهمات : 4469
تاريخ التسجيل : 02/04/2010
العمر : 36

طريقه عمل سلطه الرنجه للاكل الناس اللى بيحبو الحوادق وكمان بتكون باسله Empty
مُساهمةموضوع: طريقه عمل سلطه الرنجه للاكل الناس اللى بيحبو الحوادق وكمان بتكون باسله   طريقه عمل سلطه الرنجه للاكل الناس اللى بيحبو الحوادق وكمان بتكون باسله Emptyالأربعاء سبتمبر 07, 2011 3:26 pm


المقادير
1 ك رنجة (Sea food)

أصغر برطمان طحينة (حوالى 1 كوب طحينة بيضاء)
بصلة مقطعة طرنشات رقيقة جدا
1 ملعقة خل أبيض
عصير 3 ليمون
نصف كوب زيت ذرة
مايونيز (حسب الرغبة)

طريقة العمل
نأخذ البصل المقطع طرنشات ويرش عليه ملعقة ملح ويدعك قليلا باليد ثم يغطى ويترك على جنب حتى ننتهى من تجهيز الرنجة

نأخذ الرنجة ونضعها فى صينية وتوضع تحت الشواية فى الفرن ((هذة الطريقة أفضل من شويها على النار)))
الشوى على النار يزيد من ملحها - وأيضا يتلف البوتاجاز
ينزع الجلد المتبقى بعد الشوى داخل الفرن من على الرنجة
ثم تفصص وينزع الشوك وتقطع قطعا صغيرة
تترك الرنجة المقطعة على جنب حتى ننتهى من إعداد الطحينة

تفك الطحينة بالماء (وكأننا نعمل سلطة الطحينة العادية))) لكن متبقاش خفيفة ثم نضع نصف كوب زيت الذرة ونقلب. ثم يوضع عصير الليمون + ملعقة الخل

والآن نأخذ البصل ثم يشطف جيدا بالمياه للتخلص من الملح اللى وضعناه عليه((((ههذا سيساعد على تقليل حرارته - وكذلك لايترك أثر فى الفم بعد الأكل))))
يصفى البصل من الماء ويضاف إلى الطحينة التى تم إعدادها

تضاف الرنجة المقطعة وتقلب قليلا حتى تتشرب الطحينة

يمكن إضافة ملعقة مايونيز عند الأكل (حسب الرغبة)

يمكن إستخدام هذة الطريقة للتخزين فى برطمانات - لكن قومى بوضع ملعقة زيت على الوش ويغلق بإحكام ويمكن الإحتفاظ به فى الثلاجة لمدة شهور


على فكرة
من الأفضل نحضر الرنجة قبل الأكل بيوم
لأن الرنجة بتنزل كل أملحها فى خليط الطحينة المعد وتعطيه نكهة جميلة

أتمنى أن تعجبكم هذة الوصفة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
الاميره اسيل
المراقب العام
المراقب العام
الاميره اسيل


انثى
عدد المساهمات : 1637
تاريخ التسجيل : 03/01/2010
العمر : 44

طريقه عمل سلطه الرنجه للاكل الناس اللى بيحبو الحوادق وكمان بتكون باسله Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقه عمل سلطه الرنجه للاكل الناس اللى بيحبو الحوادق وكمان بتكون باسله   طريقه عمل سلطه الرنجه للاكل الناس اللى بيحبو الحوادق وكمان بتكون باسله Emptyالأحد مارس 18, 2012 11:12 am

على أجنحة الشوق
تسافر بي الحروف
نحوك. نحو إبداع ممتزج
بالرومانسية الحالمة
وأرخي سمعي لعزفك المنفرد
على أوتار العذوبة
مروري على أحرفك
يجعلني أصل الى قمة الإستمتاع
قراءة ناصعة الأناقة منك
و ثناء يحملني للسحاب
الحالمون يصعب عليهم الرضوخ
تحت أشد الأضواء سطوعاً
تأبى أرواحهم إلا التعلق بأعطاف خيال وردي
روحانيتهم الجميلة تظل تغرد وحدها في سماء الواقع
سهل على القلوب هضمها
و على الأرواح تشربها
تألفها المشاعر بسهولة
و يستسيغها وجداننا كالشهد
كذاك كان موضوعك سيدتي
لكـ خالص احترامي
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقه عمل سلطه الرنجه للاكل الناس اللى بيحبو الحوادق وكمان بتكون باسله
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقه جميله (لعمل الرنجه بالخضار )يقلل الاملاح
» طريقه عمل البسيمه
» طريقه عمل البسبوسه
» طريقه عمل البليله!!!!!!!
» حصريا مسلسل سلطه بلدي تم اضافه الحلقه ال 12 متجدد باستمرار

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات سيتى مول الشيماء بأ تميده  :: منتدى مطبخ الاسره السعيده-
انتقل الى: