منتديات سيتى مول الشيماء بأ تميده
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا
ادارة المنتدي الاستاذ فتحى سليم

منتديات سيتى مول الشيماء بأ تميده

مرحبا يا (زائر) .. عدد مساهماتك 37
 
الرئيسيةالبوابهالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 البورجر بطريقه سهله جدا وبالصور

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
جانا جانا
المشرف العام
المشرف العام


انثى
عدد المساهمات : 4469
تاريخ التسجيل : 02/04/2010
العمر : 29

مُساهمةموضوع: البورجر بطريقه سهله جدا وبالصور   الخميس مايو 17, 2012 5:47 pm


طريقه سهله جدا للبرجر ان شاء الله تعجبكم

اولا فى حاجات مهمه بالنسبه للوصفه احنا مثلا لو عملنا كيلو
مفروم هيبقى فى

حوالى نص كيلو او تلات اربع كيلو بصل وربع
فول صويا من الاجنبى مش المصرى

وطبعا بننقع فول الصويا مش اقل من ساعتين والبصل بنغسله ونقطعه ونصفى فول الصويا

ونقطع البصل ونحطهم مع
اللحمه المفرومه ونحط التوابل بتاعتنا اللى هى عباره (ملح

فلفل وبهارات لحمه وشطه ) ونحط دا كله فى المفرمه ولو عندك جزار وتوديله كل المكونات

بيبقى اسهل وافضل انا ساعات بعمل كده عشان الكبه مش بتنجز خالص ولو متوفر مفرمه كويسه يبقى

تمام وعلى فكره انا عملت من الطريقه دى
كفته للتفريز رائعه
ودا اللينك بتاع الموضوع
http://forums.fatakat.com/thread2614738

ودى صوره لشكل اللحمه بعد ما اتفرمت مع البصل والبهارات وفول الصويا



وبعد كده المقدار دا بتاع
اللحمه المفرومه اللى هو حوالى نص كيلو مع تلات اربع كيلو البصل

وربع الصويا هيعملوا معاانا كيلو يتحط على كل كيلو من دا بيضه وكيس صلصه او كوب صغير

عصير طماطم وكوب صغير بقسماط ودى صوره للمقادير



بنحط البيضه على اللحمه كده وعليها رشة فلفل



وبعدين نحط بقى البقسماط والصلصه كده



وبعدين نعجنهم كويس جدا وشوفوا كده الصلصه هتدى لون احمر جميل للحمه ودى صوره


وفى طريقتين عشان نقرص اللحمه يا اما تكوريها وتحطيها فى كيس تلاجه كده


وتقفلى الكيس وتدوسى عليه عشان تتقرص او تتفرد ودوسى متخافيش وانتى قافله الكيس
والطريقه التانيه انك تاخدى قطعه قطعه من العجين وتتضغطى عليها كده وتطلعى الهوا
اللى جواها وتفرديها بأيدك انتى او بالبلدى تبططيها بايدك وانا بعمل بالطريقه دى


ويكون بين كل طبقه وطبقه كيس طبعا ودا كده عملت طبقه فوق الاولى كده


وخلصى الكميه اللى عندك ودا الشكل النهائى وبعدين نحطهم فى الفريزر


وبعدين انا مسبتهمش يجمدوا اوى وطلعت احمر عشان اوريكم النتيجه انه مش بيكش
النص زى ما بيحصل فى
البورجر الجاهز وكمان دا انضف وحطيت شوية زيت
صغيرين فى طاسه تيفال وحمرت


وكده بعد ما تحمر



وبراحتك بقى عايزه تعملى اقراص
البورجر صغيره كبيره
تفرديه اوى ....دى حاجات كلها حسب الرغبه

وان شاء الله الطريقه تعجبكم ولو عجبكم الموضوع متنسوش الدعوه الحلوه
والتقييم طبعاااا

-----------------------------------------------------------------------------------------------





الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
فتحى سليم
المدير العام
المدير العام


ذكر
عدد المساهمات : 5731
تاريخ التسجيل : 01/01/2010
العمر : 36
الموقع : mool.ahlamontada.com

مُساهمةموضوع: رد: البورجر بطريقه سهله جدا وبالصور   الأربعاء ديسمبر 26, 2012 1:42 pm

ماأجمل تلك المشاعر التي

خطها لنا قلمكِ الجميل هنا

لقد كتبتِ وابدعتِ

كم كانت كلماتكِ رائعه في معانيها

دائمآ في صعود للقمه

-----------------------------------------------------------------------------------------------



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://mool.ahlamontada.com
 
البورجر بطريقه سهله جدا وبالصور
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات سيتى مول الشيماء بأ تميده  :: منتدى مطبخ الاسره السعيده-
انتقل الى: