منتديات سيتى مول الشيماء بأ تميده
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا
ادارة المنتدي الاستاذ فتحى سليم

منتديات سيتى مول الشيماء بأ تميده

مرحبا يا (زائر) .. عدد مساهماتك 37
 
الرئيسيةالبوابهالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 طريقة عمل السبانخ بالبشاميل

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
الاميره اسيل
المراقب العام
المراقب العام
avatar

انثى
عدد المساهمات : 1637
تاريخ التسجيل : 03/01/2010
العمر : 37

مُساهمةموضوع: طريقة عمل السبانخ بالبشاميل   الثلاثاء فبراير 16, 2010 5:29 pm


المقادير :

نص كيلو سبانخ طازج مغسول و مقطع او كيس سبانخ مجمد
2 ملعقة كبيرة بصل مفروم ناعم
1 ملعقة كبيرة ثوم مفروم ناعم
ملعقة صغيرة زيت
نصف كوب كريمة لبانى ملح و فلفل اسمر

مقادير البشاميل:


8 ملاعق زبدة
4 ملاعق دقيق
2 كوب لبن
مكعب مرقة دجاج
ملعقتين قشطة
بيضة
ملح و فلفل اسمر

الطريقة:

1- فى طاسة كبيرة توضع ملعقة الزيت و يشوح البصل
2- اول ما يصفرالبصل شوية نضع الثوم
3- نضع السبانخ عليهم سواء طازجة و مغسولة و مقطعة او مجمدة مغسولة و مصفاة
4- نشوحهم مع بعض شوية ثم نضيف الكريمة اللبانى و الملح والفلفل ونتركها حتى تستوى
5- نحضر البشاميل و ذلك باذابة الزبدة و تحمير الدقيق فيها حتى يصفر
6- نضيف البن شوية بشوية لحد ما نوصل السمك اللى احنا عيزينه
7- نضع مكعب مرقة الدجاج و القشطة و الملح والفلفل
8- نرفع من على النار ولما يبرد شوية نضع البيضة (علشان البيضة ماتبقىى اومليت)
9- فى صنية يوضع السبانخ و فوقها البشاميل وتحمر قليلا وبالهناء والشفاء
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
جانا جانا
المشرف العام
المشرف العام
avatar

انثى
عدد المساهمات : 4469
تاريخ التسجيل : 02/04/2010
العمر : 29

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل السبانخ بالبشاميل   الأربعاء أكتوبر 20, 2010 11:11 am

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل السبانخ بالبشاميل
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات سيتى مول الشيماء بأ تميده  :: منتدى مطبخ الاسره السعيده-
انتقل الى: